Apple info – Apple productlijnen – Apple geschiedenis – Macbooks – Apple Macbooks – Apple laptops – Apple laptop info – Apple laptop – Apple Macbook info

Macbook info logoMacbook info

Wilt u ook meer Macbook info? Is dit een betrouwbaar merk? Hoe goed scoort Macbook t.o.v. andere laptops? Welk marktaandeel heeft Apple? Welke productlijnen biedt Apple aan en wat zijn de verschillen? Hieronder treft u een antwoord op al deze vragen. Lees verder voor meer Apple en Macbook info.

 

Algemeen:

Apple werd in 1976 opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het hoofdkwartier bevindt zich in Cupertino, California, USA.

Het merk is inmiddels wereldwijd bekend vanwege producten zoals de MacBook, Iphone en Ipad.

 

Marktpositie:

Momenteel is Apple wereldwijd gezien de op 4 na grootste verkoper van computers. Apple had in 2016 een marktaandeel van 10.3% en werd door Laptop Magazine als beste beoordeeld met een score van 85 (van 100). Dit is maar liefst het 6de jaar op rij dat zij als best beoordeeld worden! Zij scoorden vooral goed in de segmenten Kwaliteit, Software, Garantie en Tech & Support. Dit wil zeggen dat de Macbooks zeer goed werden beoordeeld door de reviewers. Daarnaast werd de Helpdesk van Apple als beste beoordeeld. De supportafdeling van Apple is zeer goed, vanwege de mogelijkheid om het product toe te zenden of bij 1 van de vele Apple Stores langs te gaan.

 

Lees hier onze beoordeling van Apple in 2017.

 

Producten:

Bekende productlijnen van Apple zijn de Apple Macbook, Macbook Air en Macbook Pro.

Apple Macbook                   Mooi vormgegeven, lichtgewicht en een lange batterijduur. Niet voor niets best getest. Hou wel rekening met het feit dat alle Macbooks opereren op een eigen operating system, oftewel niet op Microsoft Windows. Even wennen als je het niet gewend bent, maar zeker niet minder!

Apple Macbook Pro           De krachtigere Macbooks van Apple. Door de snellere processor een SSD zijn deze Macbooks uitermate geschikt voor o.a. videobewerking.

Apple Macbook Air            De lichtgewicht versie Macbook van Apple. Deze laptops neem je makkelijk mee en staan daarnaast bekend om de uitermate lange batterijduur (tot 12 uur bij normaal gebruik!). Ook deze Macbooks bezitten standaard een SSD waardoor de Macbook en alle programma’s zeer snel opstarten.