Uncategorized

Lenovo Yoga 910 beoordeling

lenovo Yoga 910

Lenovo Yoga 910 beoordeling

Met de Lenovo Yoga 910 verlegt Lenovo opnieuw de grenzen van de premium 2 in 1 laptops. De manier waarop het scherm aan het toetsenbord is verbonden is uniek en vooruitstrevend. De batterij gaat nu meer dan 10 uur mee en de processor is van de 7de generatie Intel-processors.

Black Friday 2017
 

Voordelen Lenovo Yoga 910

  • Prachtig, bijna scharniervrij ontwerp
  • Mooi 13.9 inch beeldscherm
  • 7de generatie Intel processor
  • Goede batterijduur
  • Fijn toetsenbord

 

Nadelen Lenovo Yoga 910

  • Aparte locatie webcam
  • Geen SD-kaart opening of Thunderbolt 3 port.

 

 

 

let op! Bij Bol.com wordt de Lenovo Yoga 910 alleen met Belgisch AZERTY-toetsenbord verkocht

 

Beoordeling

Wanneer je op zoek bent naar de ideale samenstelling van kracht, stijl en aanpassingskracht, hoef je niet verder te zoeken. Lenovo's nieuwste 2 in 1 ziet er prachtig uit met de horlogeband scharnier. Het 13.9 inch scherm is nu groter, zonder dat het extra ruimte inneemt. De batterijduur is ook sterk verbeterd en gaat nu 10.5 uur mee wanneer deze volledig is opgeladen.

 

Specificaties

CPU                     2.5Ghz Intel Core i5 of 2.7Ghz Intel Core i7 (Kaby Lake)

O.S.                      Windows 10 Home

RAM                    8GB Ram geheugen

Harde schijf     256GB SSD

Beeldscherm    13.9 inch (full HD)

GPU                     Intel HD Graphics 620

USB                      3 ports (2.0 / 3.0/ Type-C)

 

Vormgeving

Qua uiterlijk lijkt de Yoga 910 niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dat is echter geen slechte zaak. De Yoga ziet er nog steeds mooi uit met matte en glimmende metalen accenten. Daarnaast houdt de horlogeband scharnier alles bij elkaar. Het stijlvolle, geavanceerde uiterlijk zorgt ervoor dat de Lenovo Yoga 910 tot de mooiste laptops op de markt hoort.

 

Aan de binnenkant heeft de Yoga 910 een duidelijke facelift ondergaan. Een nieuw scherm lijkt te zweven en zorgt ervoor dat je nog meer wordt meegezogen tijdens het kijken van films of series.

 

De Yoga 910 is iets groter en zwaarder dan de concurrent, de HP Spectre x360. Gelukkig scheelt het weinig en is het geen reden om de een boven de ander te verkiezen.

 

Beeldscherm

Dankzij het ontwerp is er meer ruimte voor het scherm. Normaal gesproken zou je maximaal 13.3 inch scherm krijgen in dit formaat laptop. De Yoga 910 heeft echter een 13.9 inch scherm. Dit resulteert in een scherm dat bijna 10% groter is! Zodra je het scherm aan zet, wordt je in het mooie, kleurrijke scherm meegezogen. Hierdoor vergeet je al snel de grote zwarte rand aan de onderzijde van het scherm.

 

Qua scherm was er weinig onderscheid te maken tussen de Yoga 910 en de HP Spectre x360. Toen deze naast elkaar stonden, zag men geen verschil. Het scherm van de Spectre is iets feller, maar dit verschil is te verwaarlozen. De kleuren zijn op beide systemen erg mooi. Ook hier ontlopen de systemen elkaar zeer weinig.

 

Toetsenbord en touchpad

Het verlichte toetsenbord heeft een enigszins smalle afstand tussen de toetsen van 1.3mm. In de praktijk levert dit geen problemen op en voelen (en klinken) de toetsen fijn aan.

Het Touchpad is 1 geheel. Er is voldoende ruimte om te bewegen en het reageert zuiver en direct op de opdrachten.

 

Prestaties

Met een 2.5Ghz Intel Core i5 7200U CPU, 8GB Ram en 256GB SSD heeft men voldoende om de meeste taken uit te voeren. Wil je de laptop zeer intensief gebruiken voor de zwaardere taken, ga dan voor de upgrade naar de 2.7Ghz Intel Core i7 7500U. Zelfs met 15 tabbladen open en een paar HD Youtube videos op de achtergrond was er geen enkele vertraging waar te nemen.

Op Geekbench 4 worden de totale prestaties met elkaar vergeleken. Hierin scoort de Lenovo Yoga ruim boven het gemiddelde voor de 2 in 1 categorie. De Spectre x360 en de Yoga 910 ontlopen elkaar zeer weinig (8147 t.o.v. 8102 in het voordeel van de Spectre x360).

Het enige gebied waarop de Yoga 910 achter blijft ten opzicht van de Spectre x360 en de Microsoft Surface Book is het kopieren van multimedia files. De laatste 2 zijn 1,5x zo snel.

 

Audio

De 2 JBL speakers zijn degelijk en vullen de kamer makkelijk met geluid. Het geluid is niet overweldigend, maar prima voor de gemiddelde gebruiker.

 

Ports

Er is nog een oude USB Type A port aanwezig op de Yoga 910. Daarnaast zijn er 2 nieuwe USB 3.0 Type C porten. Een hiervan ondersteund video out, terwijl de ander het opladen van smartphones/-watches ondersteund. Er is ook een headphone/microfoonaansluiting. Tevens is er een vingerafdruklezer, waarmee je kan inloggen in Windows en andere diensten.

Helaas is er geen ondersteuning voor Thunderbolt 3. Hierdoor is data transfer niet zo snel als tegenwoordig mogelijk is. Je kan helaas ook niet video, data en power over 1 kabel verzenden. Tevens is er geen SD-kaart aansluiting. Hierdoor is het soms lastig om de foto's van een camera te verplaatsen naar je laptop. Dit is uiteraard afhankelijk van je camera, indien je deze nog hebt.

 

Batterijduur

Een van de beste dingen aan de Yoga 910 is de sterk verbeterde batterijduur. Dat terwijl de batterijduur al een van de sterkere punten van de oude Yoga was. Wanner je continu op het Web surft, gaat de Yoga 910 10,5 uur mee.

Dat is een goede 2.5 uur langer dan de Yoga 900 en bijna 2 uur langer dan de Yoga 900S. De HP Spectre's batterijduur is net iets korter, ongeveer een half uur.

 

Webcam

De webcam is een vrij standaard 720p uitvoering. Vanwege het ontwerp is de webcam onderaan geplaatst in plaats van de standaard locatie centraal boven het scherm. Hierdoor kijken de andere persoon vanuit een lage hoek naar je kin.

Als alternatief kan je de Yoga 910 in een tent of tablet mode gebruiken. Hierdoor heb je echter geen toegang tot het toetsenbord.

De kwaliteit van de camera is vrij degelijk. Soms lijkt het beeld iets onscherp, maar over het algemeen is het prima. Helaas is er geen IR camera, waarmee je kan inloggen met Windows Hello.

 

Hitte

Ondanks dat de Yoga 910 slechts 1,5e cm dik is, wordt deze niet heet tijdens het gebruik. De gehele laptop bleef onder de 36 graden na 15 minuten streamen van HD videos. 

 

Uitvoeringen

Normaal gesproken is de Lenovo Yoga 910 beschikbaar vanaf € 1.200,-. Momenteel is de i5 uitvoering via Coolblue beschikbaar vanaf € 1.099,-. De i7 uitvoering is normaal gesproken vanaf € 1.399,- verkrijgbaar. Via Coolblue is deze nu € 1.249,-. Dit zijn momenteel de goedkoopste prijzen online!

 

De HP Spectre kost in de HP Store € 1.099,-. Ontvang nu € 50,- korting met de code: MOEDERDAG.  Lees hier onze beoordeling van de HP Spectre x360.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *