Lenovo info logoLenovo info

Wilt u ook meer Lenovo info? Is dit een betrouwbaar merk? Hoe goed scoort Lenovo t.o.v. andere laptops? Welk marktaandeel heeft Lenovo? Welke productlijnen biedt Lenovo aan en wat zijn de verschillen? Hieronder treft u een antwoord op al deze vragen. Lees verder voor meer Lenovo info.

 

Algemeen:

Lenovo werd in 1984 opgericht door Liu Chuanzhi onder de naam Legend. Het hoofdkwarier bevindt zich in Bejing, China. In 2002 werd de naam gewijzigd in Lenovo (Le van het woord Legend en Novo betekend nieuw).

Lenovo is vooral bekend van de touchscreen laptops en de laptops waarvan het beeld kan worden gedraaid.

In 2005 werd IBM overgenomen door Lenovo. Sindsdien is het 1 van de grootste spelers op de markt.

 

Marktpositie:

Momenteel is Lenovo wereldwijd gezien de op 1 na grootste verkoper van computers. Lenovo had in 2016 een marktaandeel van 20.5% (slechts 0.2% minder dan HP) en werd door Laptop Magazine als 4de beoordeeld met een score van 77 (van 100). De eerste 4 jaar van dit decennium werd Lenovo als 2de beoordeeld. Vorig jaar had het merk een dip, maar dit jaar hebben zij de weg omhoog weer gevonden. Zij scoorden vooral goed in het segment Innovatie, alsmede in Waarde en aanbod. Dit wil zeggen dat zij vooruitstrevend zijn op technologisch gebied en een breed assortiment met scherp geprijsde laptops aanbieden. Lenovo werd in Nederland vooral bekend van de laptops, waarvan de beeldschermen 360 graden gedraaid kunnen worden.

 

Producten:

Bekende productlijnen van Lenovo zijn:

Ideapad        Ideaal voor thuisgebruik. Breed assortiment van laptops in elke prijsklasse. Van instapmodellen tot krachtige laptops!

Thinkpad     De Thinkpad is geoptimaliseerd voor zakelijk gebruik. Deze serie biedt een breed assortiment van laptops en ultrabooks. De laptops zijn steviger en hebben over het algemeen een langere accuduur.

Yoga               Alle laptops in deze serie kunnen als tablet worden gebruikt. Het beeldscherm kan 360 graden gedraaid worden. Het principe waarmee Lenovo groot is geworden!

Shop nu voor een Lenovo laptop.