Uncategorized

Lenovo beoordeling 2017

Lenovo 2017

Lenovo heeft terecht de reputatie dat zij uitstekende laptops maken voor een redelijke prijs. Dit jaar nemen zij de top positie in door uitstekende, innovatieve producten uit te brengen. Daarnaast leveren zij ook goede, snelle ondersteuning. Dankzij de uitstekende toetsenborden, lange batterijduur en oogverblindende designs werden de laptops zeer goed beoordeeld.

 

Klik op de volgende link voor een overzicht van de ranglijst voor 2017: HIER

 

 

Lenovo sterke punten

  • ThinkPads: de beste laptops op het gebied van productiviteit, dankzij o.a. de beste toetsenborden en lange batterijduur.
  • Yogas: beste serie terug buigende 2 in 1's.
  • Trendsetter: Lenovo durft risico te nemen met platte toetsenborden (welke ook een schrijfvlak zijn) en OLED schermen.

 

Lenovo zwakke punten

  • Geen geweldige gaming laptops: de gaming laptops zijn redelijk, maar geen enkele heeft meer dan een midrange GTX 1060 GPU.
  • Miix series: deze serie van los te koppelen 2 in 1's maken te weinig indruk. Hierdoor worden deze met gemengde gevoelens beoordeeld.

 

Lenovo beste laptops

  • ThinkPad T460: meer dan 17 uur batterijduur
  • ThinkPad X1 Carbon: nog geen 1.5e kilo en 12 uur batterijduur
  • Yoga 910: kleine scharnieren, lichtgewicht en aantrekkelijk frame

Black Friday 2017

 

Lenovo 2017

 

 

 

Beoordeling

Lenovo heeft de topscore gehaald dit jaar doordat zij zoveel uitstekende laptops hebben uitgebracht. Er zijn 33 modellen door Laptop Mag beoordeeld. Hiervan ontvingen 19 een score van 4* of hoger. Twee ontvingen zelfs 4.5*.

Negen Lenovo laptops ontvingen de Editors' Choice, waaronder de ThinkPad X1 Carbon en de Yoga 710 (zowel 14 als 15 inch modellen). Slechts 1 laptop wordt afgeraden, namelijk de Lenovo Miix 700. De Yoga en ThinkPad-lijnen zijn de paradepaardjes van Lenovo, dankzij de solide prestaties, lange batterijduur en comfortabele toetsenborden.

 

Vormgeving

Lenovo blijft de koning van de flexibele productiviteit. De 360 graden-scharnieren zijn een voorbeeld voor de gehele 2 in 1 markt geworden. Elke zelf respecterende 2 in 1 maakt inmiddels gebruik van de door Lenovo ontworpen scharnieren. Lenovo blijft voorop gaan in de ontwikkeling met het op de markt brengen van de Yoga-lijn. De Yoga 900S, Yoga 710 15 inch en Yoga Book zien er erg mooi uit. Het toppunt is echter de Yoga 910, welke het 14 inch scherm via een soort horlogeband verbind aan het vlakke toetsenbord.

Deze mooie scharnier is ook in de los te koppelen Miix 700 van de partij. De zakelijke notebooks, zoals de ThinkPad P40 Yoga en de ThinkPad Yoga 460, hebben stevigere duo-scharnieren.  Deze zijn naadloos in het ontwerp opgenomen.

Helaas zijn er ook nog een aantal vrij sobere laptops beschikbaar. Deze bevinden zich vooral in de ThinkPad-lijn (T460s, L560, E560). Deze laptops zijn in het zwart verkrijgbaar en hebben weinig accenten. Het oogt hierdoor stabiel en betrouwbaar, maar ook saai. Recentelijk heeft Lenovo echter zilveren, zakelijke laptops uitgebracht, zoals de ThinkPad 13, X1 Carbon en X1 Yoga. Er is goede hoop dat zij deze trend doorzetten.

Gaming laptops, zoals de IdeaPad Y700 14 inch en Y900, alsmede de Legion-series zijn elegant, maar onopvallend qua kleuren. De Legion-series is momenteel nog niet verkrijgbaar.

 

Ondersteuning

Terugbelverzoek werkt makkelijk en je word snel terug gebeld. In de meeste gevallen zelfs direct of binnen een minuut. Je kan ook een later tijdstip opgeven. De medewerkers zijn vriendelijk en geven uitgebreid antwoord. Helaas zijn de antwoorden niet altijd correct. Dit is echter bij de meeste bedrijven het geval.

 

Innovatie

De Lenovo Yoga Book is een geweldig en uniek apparaat. Duidelijk de meest innovatieve 2 in 1 op de markt verkrijgbaar. Met een druk op de knop veranderd het toetsenbord naar een schrijfvlak. De Yoga Book digitaliseert je notities en schetsen middels 2048 pressiepunten. Alhoewel het toetsenbord nog verbeterpuntjes heeft, is het duidelijk dat dit de toekomst is. Daarnaast heeft de ThinkPad X1 Yoga als eerste, zakelijke 2 in 1 een kleurrijk OLED-scherm.

 

Waarde en aanbod

Een van de grootste PC-makers ter wereld levert een uitgebreid aanbod van prijswinnende laptops. Van de premium 2 in 1's (Yoga-lijn), de uitstekende zakelijke ThinkPad's tot de budget vriendelijke Ideapad 110S.

Lenovo heeft voor ieder wat wils en levert voor elke niche een laptop. De gaming laptops zijn echter vrij prijzig of worden met matige specificaties geleverd. Op dit gebied kunnen zij zich niet meten met de vlaggenschepen van Dell, Asus, MSI en Razer.

 

Garantie

De meeste laptops worden met 1 jaar gelimiteerde garantie geleverd. Sommige ThinkPads worden met 3 jaar garantie geleverd. Hier vallen echter de zelf geconfigureerde uitvoeringen niet onder. Bij alle ThinkPads en premium laptops worden de verzendkosten door Lenovo betaald. Dit is echter niet bij alle uitvoeringen het geval. Vooral bij de goedkopere Lenovo laptops betaal je zelf de verzendkosten.

Door het upgraden van je RAM-geheugen vervalt je garantie niet.

Waar Lenovo uitblinkt is in de aanvullende garantie. Tegen bijbetaling heb je de keuze om de garantie te verlengen tot bijvoorbeeld 3 of 5 jaar. Je kan kiezen tussen het opsturen van de laptop of hulp op locatie. Tevens kan je dekking voor ongelukken afsluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *