Uncategorized

HP Spectre x360

HP Spectre x360

Lees hieronder onze beoordeling van de HP Spectre x360.

Alle merken halen de onderdelen bij dezelfde leveranciers vandaan. Denk bijvoorbeeld aan Intel processors en Nvidia grafische kaarten. Hierdoor verwacht je dat er weinig onderscheid gemaakt kan worden tussen de laptops. Toch blijkt het in de praktijk lastiger te zijn om een goede laptop te maken. Hewlett Packard heeft met de HP Spectre x360 bewezen dat zij de juiste combinatie hebben gevonden. De HP Spectre x360 is naar onze mening de beste 2 in 1 laptop van 2016. In 2017 komt HP zelfs met een verbeterde uitvoering, namelijk met een HP Spectre x360 met 4k beeldscherm!

Koop nu een HP Spectre x360 in de HP Store
of klik op Zomerkoopjes bij HP
voor alle aanbiedingen.

 

Korte samenvatting

De HP Spectre x360 is een genot om naar te kijken en om naar te luisteren. Je ziet direct hoe mooi de aluminium afwerking is. De donkere koperkleur geeft de Spectre een luxe uitstraling. Deze kleur was vorig jaar alleen voor de duurdere laptops, maar dit jaar krijgen alle laptops van HP deze kleur. De HP Spectre x360 is licht en dun. Ten opzichte van andere 2 in 1 laptops valt de Spectre qua gewicht en formaat echter in de middenmoot. De HP Spectre x360 kan je als normale laptop gebruiken, als tablet (vouw het toetsenbord helemaal naar achter), als display (leg het toetsenbord naar beneden en het scherm naar boven) en als tent (een ondersteboven V).

 

Pluspunten

  • 4k beeldscherm
  • goede batterij
  • goede speakers
  • erg mooi design
  • goede prestaties

 

Minpunten

  • laptop wordt warm
  • touchscreen kan instabiel voelen in laptopstand

 

Specificaties

De hardware

Er zijn verschillende versies te koop. Alle versies leveren minimaal gemiddelde prestaties. De betere versies leveren uitstekende prestaties en hebben een I7 processor (7de generatie Intel I7, oftewel Kaby Lake). De 8GB Ram is voldoende voor de meeste gebruikers. Eventueel is er de mogelijkheid een 16 GB RAM versie te kopen. De HP Spectre x360 is een uitstekende laptop, welke supersnel werkt. In de betere uitvoeringen zal je echt je best moeten doen om haperingen te veroorzaken. Zelfs met 20 tabbladen tegelijk open werkt de Spectre nog vloeiend. Het is mogelijk je SSD te upgraden naar 1TB (oftewel 1000GB). Je zal in dat geval niet snel ruimte tekort komen.

Het beeld

Het 15 inch 4k scherm is geweldig. De kleuren zien er schitterend uit en de kleinste details zijn zichtbaar. Als je een minpunt moet noemen dan zou het de helderheid zijn, maar dat is echt muggenziften. De HP Spectre x360 is een fantastische laptop om films en series te kijken.

Het geluid

HP werkt tegenwoordig samen met Bang & Olufsen. De HP Spectre x360 is 1 van de laptops, welke hiervan de vruchten plukt. Het volume is luid genoeg om een gemiddelde kamer te vullen. De kwaliteit van het geluid is zoals men mag verwachten van B & O; super!

De batterij

Normaal gesproken zou het 4k scherm veel energie opeisen. Om deze reden heeft HP een grotere batterij in de Spectre x360 geplaatst. Hierdoor presteert de HP Spectre alsnog beter dan de meeste vergelijkbare laptops van concurrenten. De test (continu browsen via WiFi) leverde een batterijduur van 8,5 uur op t.o.v. het gemiddelde van 6,75 uur.

Toetsenbord, touchpad en Styluspen

Het toetsenbord is zeer fijn om te gebruiken. De toetsen staan op een fijne afstand van elkaar en voelen erg prettig aan. De verlichting van het toetsenbord is echter niet altijd gelijk verdeeld.

Het touchpad is wat je mag verwachten van een laptop in dit segment. Het is ruim en reageert snel.

De pen wordt in dezelfde kleur geleverd als de laptop. Er zijn 2048 maten van druk, waardoor het resultaat zeer goed is. Op de pen bevinden zich 2 knoppen, welke je kan instellen om verschillende functies uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een screenshot maken of het volume aan te passen. De pen is fijn om vast te houden. Helaas is de pen niet zo makkelijk op te bergen als degene die bij de Microsoft Surface wordt geleverd.

 

Waarvoor kan de HP Spectre x360 worden gebruikt?

Gaming

De HP Spectre x360 is niet ideaal om de nieuwste games te spelen. Uiteraard kan het wel, maar reken er niet op dat je de hoogste instellingen kan gebruiken tijdens het spelen. Simpele games zijn uiteraard geen enkel probleem.

Films en series

Door het mooie 4k scherm en de B&O luidsprekers is de HP Spectre x360 zeer geschikt voor het kijken van films en series.

Werk

De HP Spectre x360 is zeer geschikt voor de meeste werkzaamheden. De webcam is 1080p, maar is niet zo goed als men verwacht.

 

Tot en met 31 mei ontvang je tot  400,- zomerkorting bij HP. Klik nu op de volgende link om de aanbiedingen te zien: Zomerkoopjes bij HP

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *