HP info – HP productlijnen – HP geschiedenis – HP laptops – HP laptop info – HP laptop

 

HP info logoHP info

Wilt u ook meer HP info? Is dit een betrouwbaar merk? Hoe goed scoort HP t.o.v. andere laptops? Welk marktaandeel heeft HP? Welke productlijnen biedt HP aan en wat zijn de verschillen? Hieronder treft u een antwoord op al deze vragen. Lees verder voor meer HP info.

 

Algemeen:

Hewlett-Packard werd in 1939 opgericht door William "Bill" Redington Hewlett en David "Dave" Packard. Het hoofdkwartier bevindt zich in Palo Alto, California, USA.

Hewlett Packard was van 2007 tot 2013 het bedrijf, welke wereldwijd de meeste computers verkocht. Hierna werd deze positie overgenomen door Lenovo. Momenteel ontlopen beide partijen elkaar weinig.

In 2002 is HP samengegaan met Compaq. Na deze merger en de overname van onder andere EDS werd HP in 2009 een bedrijf in de top 10 van de Fortune 500.

 

Marktpositie:

Momenteel is HP wereldwijd gezien de grootste verkoper van computers. HP had in 2016 een marktaandeel van 20.7% en werd door Laptop Magazine als 6de beoordeeld met een score van 73(van 100). Zij scoorden vooral goed in het segment Uiterlijk, Tech & Support, alsmede Waarde en aanbod. Dit wil zeggen dat zij een breed assortiment met mooie, scherp geprijsde laptops aanbieden. Mocht er na de aankoop iets zijn, is de helpdesk van HP 1 van de besten om je verder te helpen.

 

Producten:

 

Bekende productlijnen van HP zijn:

Pavilion      De ideale laptops voor thuisgebruik. Met deze laptops kan men lekker surfen, e-mailen of een film kijken.

Envy             Deze laptops zijn schitterend vormgegeven. Ook kan het scherm bij enkele modellen worden gedraaid. 

Spectre        Prachtig vormgegeven laptops met zeer goede specificaties. Uitstekend om video's te bewerken of meerdere programma's tegelijk te gebruiken. De Spectre x360-serie kan ook als tablet worden gebruikt.

ProBook      Ideale, stevige laptops voor de zakelijke gebruiker. Morsbestendig toetsenbord en goede beveiliging d.m.v. gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner.

EliteBook    Het paradepaardje op de zakelijke markt. Nog betere specificaties dan de ProBook en een duurzame afwerking, waardoor de EliteBook tegen krassen beschermd wordt.

Omen          Gamers worden op hun wenken bediend met de HP Omen. Deze krachtige laptops hebben minimaal een midrange videokaart tot hun beschikking. De duurdere versies hebben de beste videokaart, waardoor spellen op de hoogste instellingen gespeeld kunnen worden.

 

Shop nu voor een HP laptop