Uncategorized

HP beoordeling 2017

HP 2017

HP staat bekend om het uitgebreide aanbod van laptops. Zij bieden een laptop aan voor elk mogelijk gebruiken voor een degelijke prijs. Dit jaar is HP op plaats 4 beland. Dit is vooral dankzij de mooie, dunne designs en solide technische ondersteuning. Door het uitgebreide aanbod zit er echter veel middelmaat tussen. Hierdoor komt HP niet hoger in de ranglijst.

 

Klik op de volgende link voor een overzicht van de ranglijst voor 2017: HIER

 

Black Friday 2017

 

HP sterke punten

  • Uitgebreid aanbod: HP heeft iets voor iedereen. Zakelijke laptops zoals de EliteBook en gebruiksvriendelijke laptops zoals de Chromebook 14.
  • Goede technische ondersteuning: Via alle kanalen biedt HP uitstekende ondersteuning
  • Mooie vormgeving: De Spectre 13, ZBook Studio G3 en de Spectre x360 13 inch zijn het genot voor het oog.

 

HP zwakke punten

  • Geen topper om te gamen: De beste Omen laptop heeft slecht een Nvidia GTX 1070 GPU
  • Zwakke batterijduur: Sommige laptops waren teleurstellend qua batterijduur, zoals de Chromebook 14 en de HP Spectre.
  • Matige zakelijke laptops: De meeste zakelijke laptops zijn saai en middelmaat. Enkele uitzonderingen buiten beschouwing gelaten, zoals de EliteBook Folio G1.

 

Beste HP laptops

  • Spectre x360 13 inch: prachtig scherm, lange batterijduur
  • EliteBook Folio G1: geweldig toetsenbord, superdun
  • Spectre x360 15 inch: scherp 4k beeldscherm

 

HP 2017

 

 

 

Beoordelingen

Laptop Mag heeft afgelopen jaar 23 laptops van HP beoordeeld. Bijna allemaal worden zij aangeraden. Echter maar enkele verdienen een top score. Een derde hiervan ontving een score van 4* of hoger. De rest 3.5* of lager.

De duurdere productlijnen zoals de 15 inch Spectre x360 en de Omen 17 zien er geweldig uit. Daarnaast hebben zij een 4k scherm en een goede batterijduur. De mainstream modellen, zoals de Pavilion x360 en de Envy 17, maken echter minder indruk.

 

Uitvoering

HP maakt indruk met een aanbod van premium designs, kleur en bruikbaarheid. De Spectre en Spectre x360 15 inch laten zien dat een paar gouden accenten tegen een zwarte achtergrond het verschil kan zijn tussen een normale en een geweldige uitstraling.

De goedkopere Pavilion-lijn blijft met kleuren spelen. Zo heeft de Pavilion x360 15 inch rode accenten, de Pavilion x360 gouden en de Stream 13 blauwe. Sommige modellen heb je zelfs in het paars.

Met de EliteBook Folio en ZBook Studio G# heeft HP enkele van de mooiste zakelijke laptops op de markt. Helaas zijn de wijzigingen van HP m.b.t. de gaming laptops (Omen) en Envy 17 geen vooruitgang.

 

Ondersteuning

In de testen zorgde HP voor solide technische ondersteuning. Er was geen onderscheid tussen de methodes van communicatie.

 

Innovatie

De HP Spectre is 1 van de dunste notebooks ooit en levert niets in op het gebied van prestaties of comfort. De HP Spectre x360 was al 1 van de beste 2 in 1’s en heeft nu nog betere batterijduur en super dunne scharnieren.

 

Waarde en aanbod

Met laptops van € 200,- tot meer dan € 2.500,- heeft HP een zeer uitgebreid aanbod. HP heeft een extreem groot aanbod van Chromebooks, mainstream notebooks en premium UltraBooks, zoals de Spectre en Spectre x360. Tevens bieden zij 2 sterke, zakelijke lijnen aan met de EliteBooks en ProBooks.

Daarnaast heeft HP ook een lijn van gaming laptops; Omen. Deze hebben echter niet de specificaties die Dell, Asus, Razer en MSI aanbieden.

 

Garantie

HP levert laptops standaard met 1 jaar gelimiteerde garantie. Wanneer je meer bescherming wilt, kan je extra betalen voor het HP Care Pack. Hier kan je de garantie uitbreiden naar 2 of 3 jaar. Soms zelfs inclusief schade veroorzaakt door ongelukjes en service op locatie.

Het upgraden van je RAM-geheugen zorgt niet voor het verlopen van de garantie. Wanneer je een zakelijke laptop of een Pavilion, Envy, Spectre of Omen hebt, betaal je geen verzendkosten. Heb je een goedkopere laptop, zoals de Notebook 15/17, Stream of Chromebook, betaal je zelf de verzendkosten. Dit kan je eventueel voorkomen door het Care Pack aan te schaffen.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *