Uncategorized

Chromebook

Chromebook

ChromebookWat is een Chromebook?

Kenmerken van de Chromebook zijn; klein, licht, snel en goedkoop. De batterijduur is over het algemeen een stuk beter dan bij een gemiddelde laptop. Het unieke aan de Chromebook is dat je alleen in de Cloud kan werken. Dat wil zeggen dat alles opgeslagen wordt op internet, waar je een eigen opslagruimte hebt. Je hebt dus geen SSD of HDD nodig. Hierdoor start de Chromebook extreem snel op. Dit is volkomen veilig. Je logt namelijk in met je Google account. Hierdoor heb je direct toegang tot 100GB aan opslagruimte en allerlei programma’s, zoals Word en Outlook.

 

De Chromebook is echter beperkt in zijn mogelijkheden. Vanwege het kleine formaat is er slechts beperkte plek voor onderdelen. Hierdoor zijn de specificaties matig te noemen. De Chromebook draait op Chrome OS. Dit kan niet aangepast worden. Je kan dus geen Windows of Mac OS installeren. Daarnaast kan je alleen werken in de browser (bijv. internet, YouTube, Netflix). Overige met programma’s uit de Google Web Store. De laatste jaren zijn er steeds meer derden die programma’s voor de Chromebook ontwerpen en uitbrengen. De mogelijkheden zijn hierdoor dus gegroeid. Inmiddels is er voor de meeste programma’s wel een alternatief te vinden in de Web Store. 

 

Daarnaast worden alle programma’s automatisch geupdate, waaronder ook een virusscanner. Hierdoor ben je altijd beveiligd tegen de nieuwste virussen. Alle bestanden worden opgeslagen in de Cloud. Deze kan je dus vanaf elke computer met internet benaderen (mits je inlogt met je Google account). Offline kan je wel documenten en mailtjes maken. Deze worden vervolgens verzonden zodra je verbinding met internet hebt.

 

Wij raden dit type laptops aan voor mensen die alleen willen internetten, mailen, tekst verwerken en spelletjes in de webbrowser spelen. Het is een perfecte laptop voor op school.
 
Black Friday 2017
 

Voordelen Chromebook

  • erg licht (sommigen zijn zelfs maar 1kg)
  • start snel op (de snelste start in 3 seconden op)
  • automatische updates en backups
  • alle documenten worden opgeslagen in de Cloud
  • Accu gaat erg lang mee (denk aan meer dan 8 uur)
  • Lage aanschafprijs (je hebt al een goede voor € 270,-)

 

Nadelen Chromebook

  • matige specificaties (alleen geschikt voor basistaken; internetten, mailen, tekst verwerken en games in je browser)
  • offline mogelijkheden zijn beperkt
  • Chrome OS heeft minder opties dan Windows of Mac
  • geen mogelijkheid om eigen programma’s te installeren (buiten de Web Store om)

 

Klik op deze link om onze top 5 Chromebooks te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *