Wat is het beste merk laptop? Het antwoord hierop zal per persoon verschillen. Op basis van de ervaringen van vele personen en onze online research, hebben wij hieronder een overzicht gecreƫerd van de beste merken laptops. Achter elk merk laptop geven wij een waardering van het merk op basis van onze research en ervaring. Welk merk/type laptop uiteindelijk het best bij jou past, blijft uiteraard een persoonlijke voorkeur en is afhankelijk van jouw eisen aan je laptop. Onderstaande informatie kan je echter helpen met het kiezen van het beste merk laptop voor jou.

De merken staan gerangschikt op basis van onze beoordeling. Onze beoordeling is gebaseerd op 5 rankings van gerenommeerde, internationale websites.

Wil je meer informatie over een merk laptop, klik dan op het logo of de button "meer info".

 

Klik op de volgende link voor een overzicht van de ranglijst voor 2017: HIER

 

 

Uit bovenstaande tabel kunnen wij opmaken dat in 2016 Apple het beste merk laptop is volgens Laptop Magazine. Dell en ASUS zijn net niet tot beste merk laptop gekozen. Vanwege de duidelijkheid hebben wij de volledige tabel overgenomen. Hieronder volgt een uitleg m.b.t. alle categorieƫn waarop de laptopmerken zijn beoordeeld.

Uiterlijk/Design (15 punten): Het uiterlijk maakt wel degelijk uit. In deze categorie worden punten gegeven voor het uiterlijk van de laptops van het merk. Er zijn geen 2 laptops die er hetzefde uit zien, maar er wordt hier gekeken naar bepaalde kenmerken welke over de gehele productlijnen terug komen. Er ordt niet alleen beoordeeld op hoe mooi iets oogt, maar ook naar de kwaliteit van de gebruikte materialen en het totaalplaatje.

Beoordelingen/Reviews (30 punten): Het aller belangrijkste is de kwaliteit van de geleverde laptops. Om deze reden worden in deze rubriek de meeste punten verdeeld. De punten in deze categorie zijn gebaseerd op de reviews van alle door Laptop Magazine beoordeelde laptops van de genoemde merken.

Hulp en Service/Tech Support (20 punten): Wanneer je een laptop koopt, wil je dat de leverancier achter diens product staat en je helpt bij eventuele problemen. De scores zijn gebaseerd op onderzoek door Laptop Magazine. Zij hebben de bedrijven telefonisch, online en via social media benaderd en op deze manier diens behulpzaamheid getest.

Garantie/Warranty (5 punten): Hoe lastig is het om je laptop te laten herstellen wanneer er iets aan mankeert? De meeste bedrijven hebben standaard 1 jaar garantie, maar bij sommigen betaal je kosten om de laptop naar de fabriek/hersteller toe te zenden. Anderen nemen ook de verzendkosten voor hun rekening. De beste merken staan het zelfs toe dat je het RAM geheugen of de opslagcapaciteit van je laptop upgrade zonder dat het je garantie aantast. 

Programma's/Software (5 punten): De meeste laptops worden geleverd met een aantal programma's. Er worden punten gegeven voor het leveren van nuttige programma's en vermijden van doelloze, ongewenste, reeds geinstalleerde programma's.

Vernieuwing/Innovation (10 punten): In deze categorie worden punten gegeven voor het ontwikkelen en invoeren van nieuwe technologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de 2 in 1 laptop (tablet en laptop) of het 360 graden draaien van het beeldscherm.

Waarde en Aanbod/Value and Selection (15 punten): Is er voor ieder wat wils? Krijg je waar voor je geld? In deze categorie ontvangt men punten op basis van een breed aanbod en lage prijzen. Wanneer je je eigen laptop van een bepaald merk kan samenstellen en bestellen, ontvangt het merk bonuspunten in deze categorie.

 

Eind Maart 2017 volgt een nieuwe ranking.

 

Hieronder tref je een tabel aan waarin de ranking van alle laptopmerken over de afgelopen jaren zijn opgenomen door Laptop Magazine.

ranking laptop merken