Beste laptopmerken van 2019

Beste laptopmerken van 2019

Wat zijn de beste laptopmerken van 2019? Laptop Magazine heeft de beste merken wederom aan enkele testen onderworpen. Hieronder vind je de uitkomst van deze testen. Na 2 jaar wordt Lenovo onttroond door HP als beste laptopmerk van 2019. De 13 inch HP Spectre x360 en de HP Envy 13 worden als toon aangevend gezien. Daarnaast durft HP te innoveren met de lederen HP Spectre Folio. Lees nu verder en ontdek hoe de beste laptopmerken van 2019 hebben gescoord.

Bekijk hier het overzicht van de door ons verkozen beste laptops.

beste laptopmerken van 2019
beste laptopmerken van 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenovo daalt naar de 5de plaats. De enige 5* review is voor de Lenovo Thinkpad X1 Carbon (meer info). Daarnaast leveren zij de uitstekende middenklasser; de Lenovo Ideapad 330 (meer info). Asus stijgt naar een 2de plaats en Dell sluit de top 3 af. Opvallend is dat Apple in 2019 de neerwaartse spiraal voortzet en wederom 3 plaatsen daalt.

HP

HP beoordeling 2019
HP beoordeling 2019

 

 

 

 

HP stijgt naar de eerste plaats en is het beste laptopmerk van 2019. Dit is dankzij de enorm veel goede beoordeling van de laptops, prachtige designs en uitstekende innovaties. Je krijgt veel waarde voor je geld bij HP.

 

Sterke Punten HP

 • Hoogste review score: Met 36 van de 40 punten heeft HP de hoogste score qua beoordelingen van de laptops. Tevens kregen maar liefst 9 laptops een Editor's Choice Award van LaptopMag.
 • Prachtige designs: u1 blik op de lederen HP Spectre Folio laat direct zien dat HP innoveert in plaats van volgt. Daarnaast hebben zij o.a. slim nagedacht over het design van de USB Ports.
 • Geweldige innovatie: Op meerdere laptops is een " kill switch" geïntegreerd voor de webcam. Het verbeterde SureView beeldscherm voor zakelijke laptops zijn 2 voorbeelden hiervan.

Zwakke Punten HP

 • Support kan beter: Gebaseerd op de undercover tests van LaptopMag blijkt dat de helpdeskmedewerkers transparanter kunnen zijn m.b.t. waarom zij jouw systeem overnemen en voor hoe lang.
 

Beste HP Laptops

 

Bezoek de officiele HP Store

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

Asus

Asus beoordeling 2019
Asus beoordeling 2019

 

 

 

Dankzij de innovaties schiet Asus naar de 2de plaats dit jaar. Zo zijn de ScreenPad en de ErgoLyft scharnieren noemenswaardig. Het design van de Asus' laptops blijft indruk maken en zij bieden een wijd spectrum aan laptops aan.

Asus' Sterke Punten

 • Innovatieve kenmerken: BMet de ScreenPad (een touchpad dat als 2de scherm fungeert) en de ErgoLyft scharnieren heeft Asus risico's genomen dit jaar. Dit wordt beloond met een 2de plaats.
 • Prachtige designs: Asus heeft duidelijk goed nagedacht over hoe zij elke laptop hebben ontworpen.

Asus' Zwakke Punten

 • Hulp en garantie: De helpdesk van Asus heeft dit jaar wederom gefaald om goede hulp te leveren. De medewerkers hebben moeite om vragen te beantwoorden. Daarnaast biedt Asus geen uitgebreide (langere) garantie aan.
 • Weinig echte toppers: Hoewel de meeste laptops erg goed zijn, waren er maar weinig die echt een top beoordeling kregen.

Top-Rated Asus Laptops

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

Dell

Dell beoordeling 2019
Dell beoordeling 2019

 

 

 

 

Dell blijft 1 van de meest consequente en innoverende laptopmerken op de markt. Zij behouden hun 3de plaats voor het 3de jaar op rij. Dell behoudt de aansluiting bij de top dankzij hun geweldige premium lineup (aangevoerd door de XPS-lijn) en enkele van de dunste en sexy designs die er zijn.

 

Dell’s Sterke Punten

 • Premium toppers. De XPS 13 en XPS 15 blijven de beste laptops die er te vinden zijn.
 • Voor iedereen is er iets. Dell heeft een extreem groot aanbod. Van de betere mainstream en zakelijke laptops (XPS en Latitude series) tot verrassend sterke gaming laptops (G-series).
 • Innovatieve, aantrekkelijke designs. Dell heeft het enige minpuntje aan de XPS 13 eindelijk aangepast. De webcam is nu aan de ontzettend dunne bovenkant geplaatst. Hierdoor heb je niet langer de vreemde hoek wanneer je de webcam gebruikt. De Latitude 7400 2 in 1 zet de nieuwe standaard voor slimme zakelijke laptops.

Dell’s Zwakke Punten

 • Gemengde beoordelingen. Terwijl Dekk enkele toppers maakt, zijn er ook mindere laptops te vinden. De premium laptops worden erg goed beoordeeld, maar de rest is middelmaat.
 • Telefonische helpdesk. Dell’s helpdesk is over het algemeen goed. De telefonische helpdesk dringt er echter op aan om je systeem over te nemen in plaats van snelle antwoorden te geven.
 

Beste Dell Laptops

 • Beste laptop: Dell XPS 13
 • Beste 15-inch laptop: Dell XPS 15
 • Beste zakelijke laptop: Dell Latitude 5420 Rugged

 

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Alienware

Alienware beoordeling 2019
Alienware beoordeling 2019

 

 

 

 

Meer info bij Coolblue

Lenovo

Lenovo beoordeling 2019
Lenovo beoordeling 2019

 

 

 

 

Lenovo maakt een enorme duik in 2019. Dit komt vooral door een aantal tegenvallende beoordelingen. Daarnaast was de helpdesk niet behulpzaam. Toch blijven zij in de bovenste helft van de ranking dankzij het uitgebreide aanbod. Het ontbreken van de topper ThinkPad X1 Carbon en de veelzijdige Yoga 920 hadden een groot aandeel in de lagere score.

Lenovo's Sterke Punten

 • ThinkPads and Legion: Lenovo's zakelijke laptops (ThinkPad) blijft indruk maken en met de Legion maken zij nu ook betrouwbare gaming laptops.
 • Goede waarde en aanbod: Lenovo biedt voor ieder wat wils. Budget Chromebooks, premium 2 in 1 laptops en beestachtige workstations. Lenovo heeft het.

Lenovo's Zwakke Punten

 • Slechte telefonische support: Lenovo's helpdeskmedewerkers waren niet in staat vragen te beantwoorden over hun eigen apps. Social media support reageerde traag op vragen.
 • Wisselvallige kwaliteit: De ThinkPad laptops zijn uitstekend, maar sommige andere notebooks waren geen schot in de roos.
 

Beste Lenovo Laptops

 • Beste gaming laptop: Lenovo Legion Y7000
 • Beste 2-in-1 laptop: Lenovo Yoga C930
 • Beste budget laptop: Lenovo Flex 6 11

 

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

Razer

Als je op zoek bent naar een premium gaming laptop en je hebt een uitgebreid budget, zou je moeten kijken naar Razer. Zij hebben namelijk enkele zeer aantrekkelijke laptops, zoals de Razer Blade en Razer Blade Pro. Zoek je echter een goedkope gaming laptop, zal je niet bij Razer moeten zijn.

Razer laptops zijn verkrijgbaar via: Click Here

Acer

Acer beoordeling 2019
Acer beoordeling 2019

 

 

 

 

Met laptops zoals de Spin 1 en de Aspire E 15 in het assortiment levert Acer premium laptops voor lage prijzen. Acer kan ook opvallende premium laptops leveren, zoals de Predator 21X van 9.000 euro.

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

Microsoft

Microsoft maakt maar een aantal laptops, maar dit zijn stuk voor stuk toppers. Het innovatieve Surface Book 2 convertible en de kleurrijke Surface Laptop zijn wat ons betreft de hoogtepunten. Zij stijgen dit jaar 2 plaatsen, waardoor zij samen met HP de snelst stijgende merken zijn.

 
Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

Huawei

Apple

Het grote Apple valt ver terug in 2018. Zij hebben dan ook niets gedaan wat innovatief genoemd kan worden. Daarnaast zijn er ook zeer weinig veranderingen te constateren over het afgelopen jaar binnen het aanbod van Apple. Het bedrijf heeft echter nog steeds de beste technische ondersteuning die er te krijgen is.

Bekijk bij Coolblue

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Media Markt

MSI

MSI is nog steeds 1 van de beste merken voor gaminglaptops, maar toch staat het in de onderste regionen van de ranking voor betse laptopmerken van 2018. Dit is vooral te wijten an de slechte technische ondersteuning.MSI heeft toch enkele van de beste gaming laptops, waaronder de MSI GT75VR Titan Pro, wleke het beste toetsenbord van alle gaming laptops heeft.

Bekijk op bol.com

Bekijk bij Coolblue

Bekijk bij Media Markt

Samsung

Als Samsung dezelfde aandacht aan de laptops zou geven die het aan de smartphones geeft, zou het een stuk beter scoren. Zoals het is, levert Samsung een klein aanbod qua laptops dat niet mee kan met de concurrentie. Het heeft de minst aantrekkelijke design van alle merken, maar de technische ondersteuning is uitstekend.

Bekijk op bol.com