Uncategorized

Asus ROG Strix GL553VW-FY089T

Asus ROG Strix GL553VW-FY089T

Korte samenvatting Asus ROG Strix GL553VW-FY089T

Zoek je een goede laptop om te gamen? Wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T iets voor jou! De laptop is lichter en kleiner dan vergelijkbare laptops. Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 960M toont het scherm mooie graphics en kan je de nieuwste games spelen. De Intel Core I7-6700HQ is niet van de 7de generatie processoren (Kaby Lake), maar zorgt er wel voor dat je games vloeiend draaien. Met 16GB aan RAM-geheugen en 128GB SSD heeft de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T voldoende capaciteit in huis om de laptop snel op te starten en spellen snel te laden.

Pluspunten en minpunten

+ goede processor en videokaart (probleemloos gamen)

+ erg snel

+ licht gewicht

+ anti glare (geen weerspiegeling in scherm)

 

- luidsprekers zijn matig

- vingerafdrukken op touchpad blijven zichtbaar

- batterij matig

- veel vooraf geïnstalleerde software

 

Specificaties

De hardware

De Asus ROG Strix GL553VW-FY089T heeft uitstekende hardware voor deze prijs. Een Intel Core I7 processor, 16GB RAM en 128GB SSD koop je meestal niet onder € 1.000,-. Nu is dat wel mogelijk! Daarnaast is er een uitstekende NVIDIA grafische kaart ingebouwd. De processor is niet van de 7de generatie Intel processoren (Kaby Lake), maar biedt zeker voldoende snelheid. Alle ingebouwde hardware is boven gemiddeld tot zeer goed. Naast de 128GB SSD heeft de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T ook nog 1000GB oftewel 1TB HDD.

Het beeld

Prachtig beeld op het 15,6 inch scherm. Dankzij de goede hardware en de NVIDIA GeForce GTX 960M komen de beelden mooi over op het Full HD-scherm, zowel in videos als tijdens het gamen. Wat ons betreft niets dan lof.

Het geluid

Waar de hardware en het beeld bovengemiddeld zijn in deze prijsklasse moet de besparing ergens plaats vinden. Dit lijkt te zijn gebeurd bij de luidsprekers. Deze zijn niet bijzonder en worden door sommigen zelfs als matig bestempeld. De meesten merken dit echter alleen wanneer het geluid hard wordt afgespeeld.

De batterij

Wanneer wij de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T beoordelen op batterijduur kunnen wij vaststellen dat dit geen pluspunt, maar ook een minpunt van de laptop is. De batterij is degelijk, maar niets bijzonders. Afhankelijk van je verwachtingen kan dit meevallen of tegenvallen. Verwacht je geen super goede accu, dan zal het meevallen. De oplader is ook iets aan de grote kant.

Toetsenbord en touchpad

Het toetsenbord is mooi verlicht, maar ligt iets te ver naar achteren. Dit heeft echter meer met smaak te maken dan met functionaliteit. Het touchpad werkt prima. De vingerafdrukken blijven langer zichtbaar op de touchpad dan gebruikelijk. Alles werkt verder naar behoren.

 

Waarvoor kan de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T worden gebruikt?

Gaming

Games kunnen probleemloos worden gespeeld op de Asus ROG. De nieuwste games kunnen niet op ultra hoge instellingen worden gespeeld, maar zeker op normaal of hoog. In dit budget is dat zeer netjes.

Films en series

Films en series kan men vloeiend en in full HD bekijken op de Asus ROG.

Werk

De Asus ROG is niet ontworpen om op te werken. Uiteraard is het zeer goed mogelijk gezien de goede specificaties. Er zijn echter compactere, lichtere laptops, welke beter geschikt zijn om op te werken. Het bewerken van video's en foto's kan echter probleemloos op deze laptop.

 

Koop nu

Via Bol.com zijn de games voordeelweken. Hierdoor kan je de Asus ROG Strix GL553VW-FY089T nu met korting kopen van € 1.099,- voor maar € 989,10! Helaas is deze aanbieding verlopen. De huidige aanbiedingen m.b.t. de ASUS ROG-lijn zijn als volgt:

 

Wil je de ASUS ROG Strix met andere specificaties, maar toch met korting? Kies dan 1 van de onderstaande opties:

Bij CoolBlue geeft men nu tot € 250,- korting op de Asus ROG Strix GL553VW uitvoeringen. Klik hier om de aanbiedingen te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *