Asus info logoAsus info

Wilt u ook meer Asus info? Is dit een betrouwbaar merk? Hoe goed scoort Asus t.o.v. andere laptops? Welk marktaandeel heeft Asus? Welke productlijnen biedt Asus aan en wat zijn de verschillen? Hieronder treft u een antwoord op al deze vragen. Lees verder voor meer Asus info.

 

Algemeen:

Asus werd in 1989 opgericht door T.H. Tung, Ted Hsu, Wayne Hsieh and M.T. Liao. Het hoofdkwartier bevindt zich in Taipei, Taiwan. De 4 oprichters hebben allen een achtergrond als engineer bij Acer. Inmiddels is Asus de op 3 na grootste verkoper van computers wereldwijd en dus groter dan Acer.

 

Marktpositie:

Momenteel is Asus wereldwijd gezien de op 3 na grootste verkoper van computers. Asus had in 2016 een marktaandeel van 10.7% en werd door Laptop Magazine als 3de beoordeeld met een score van 81 (van 100). Asus herstelde zich goed na de tijdelijke dip in 2015 (7de). De 2 jaren ervoor werd Asus ook al als 3de beoordeeld. Asus scoort vooral goed in de segmenten Kwaliteit, Uiterlijk, Waarde en aanbod. Dit wil zeggen dat zij een breed assortiment van goede, mooie, scherp geprijsde laptops aanbieden.

 

Producten:

Bekende productlijnen van Asus zijn de N-series, RoG-series, Zenbook en Transformerbook.

Asus Zenbook                       Een uitermate breed assortiment van notebooks, waaronder ook de Flip-varianten, waarvan het beeldscherm 360 graden kan worden gedraaid. Deze laptops zijn zeer geschikt voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

Asus N-Series                       De laptops voor multimediabewerkers. Deze laptops zijn krachtiger dan de Zenbook-series en voldoen aan alle wensen voor gebruikers die het maximale uit hun laptop willen halen.

Asus RoG-series                  De Republic of Gamers laptops van Asus kunnen tegen een stootje, hebben optimale koeling en zijn visueel ijzersterk. Een genot voor de diehard gamer!

Asus Transformerbook    Deze laptop van Asus is ook een tablet. Het beeldscherm kan namelijk los worden gemaakt!

 

Shop nu voor een Acer laptop.