Uncategorized

Asus beoordeling 2017

Asus 2017

Asus levert de beste combinatie van prijs/waarde en prestaties van alle merken. Welke andere fabrikant levert een laptop met SSD en een 1080p scherm voor minder dan € 400,-? Of een 256GB SSD met een gewicht van nog geen 1,5e kilo voor minder dan € 700,-? Daarnaast heeft Asus ook nog supersnelle gaming laptops en innovatieve ultrabooks. Het enige mankement is de zwakke technische ondersteuning.

 

Klik op de volgende link voor een overzicht van de ranglijst voor 2017: HIER

 
Black Friday 2017
 

Asus sterke punten

  • Waar voor je geld: geen enkel ander merk geeft je zoveel premium features voor zulke betaalbare prijzen.
  • Prachtige vormgeving: van Chromebooks tot gaming laptops, Asus gebruikt top materialen en levert ze in aantrekkelijke kleuren.
  • Heel innovatief: Een laptop van een kilo met kleine ventilatoren en een water gekoelde gaming laptop zijn slechts enkele voorbeelden.

 

Asus zwakke punten

  • Zwakke ondersteuning: Online hulp werk verwarrend en het personeel is niet altijd behulpzaam.
  • Zakelijke laptops: Asus kan zich nog niet meten met Lenovo, Dell en HP.

 

Asus beste laptops

  • ROG G752VS OC: supersnelle gaming laptop.
  • ZenBook UX330UA: heel licht en meer dan 10 uur batterijduur.
  • Chromebook Flip C302CA: zeer goed voor Android Apps.


 

Asus 2017

 

 

 

Beoordeling

Asus stijgt een plaats op de ranglijst van 2017. Van de 24 door Laptop Mag geteste laptops, ontvingen er maar liefst 12 een score van 4* of hoger. Slechts 2 worden er afgeraden met 2,5e *. Enkele favorieten zijn de budgetlaptop VivoBook E403SA, de krachtige ZenBook Pro UX501VW en de gaminglaptop ROG G701VI.

 

Vormgeving

Met diens strakke lijnen en in het oog springende blauwe aluminium, is de ZenBook 3 een pracht exemplaar. Zij blijven ook mooie gaming laptops maken zoals de ROG G752 OC Edition. Deze is niet het typische rood en zwart, maar grijs met oranje.

Wellicht gaat Asus iets te ver met het fluorescerende oranje en zwart van de ROG Strix GL753. Het verdient echter wel een beloning voor het getoonde lef. De Asus GX800 en het afneembare water gekoelde systeem ziet er nogal futuristisch uit.

Goedkopere laptops, zoals de F555LA en de Chromebook Flip zien er bijna net zo premium uit als de duurdere concurrentie. De Chromebook C202 heeft een mooi wit met blauw uiterlijk en kan een val van een meter hoog overleven.

 

Ondersteuning

De website is onduidelijk en de live chat is niet goed. Telefonisch deden de medewerkers er erg lang over om een probleem op te lossen. Zij waren echter zeer positief, waarvoor zij toch een pluim verdienen.

 

Innovatie

Asus blijft innoveren en meet zich met de beste. Kijk bijvoorbeeld naar de ZenBook 3, welke dunner is dan de 12 inch MacBook. Desondanks heeft deze een Core processor. Dit is gelukt doordat Asus een ventilator heeft met 3mm dikke bladen en een set super dunne hittepijpen.

Daarnaast verdient Asus credits voor de duurzame Chromebook C202, welke ook nog eens makkelijk te herstellen is. Als je dan ook nog de watergekoelde gaming laptop, de GX800, in je aanbod hebt, dan is duidelijk dat Asus erg innovatief is.

 

Waarde en aanbod

Niet alleen is er voor ieder wat wils, maar vaak ook voor een mooie prijs. Vaak moet je meer dan € 600,- betalen voor features zoals een 1080p-scherm, een SSD en een aluminium frame. Asus heeft de VivoBook E403SA, welke al deze features heeft en maar € 400,- kost. Daarnaast zijn er ook een aantal draagbare laptops, zoals de ZenBook UX330UA. Deze heeft een Core i5 CPU, 256GB SSD en 1080p scherm en weegt nog geen 1.5e kilo.

De Taiwanese PC gigant is een leider op het gebied van mobiele gaming. Dit komt vooral door de innovatieve lijn; ROG (Republic of Gamers). Ook is er een uitstekend aanbod op het gebied van ultrabooks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ZenBook 3, welke ongeveer een kilo weegt en er prachtig uitziet. De uitgebreide Chromebook-lijn bevat onder meer de C202 en de betaalbare Flip C202. Er is zelfs een lijn voor budget zakelijke laptops, genaamd de AsusPro-lijn.

 

Garantie

Asus biedt 1 jaar gelimiteerde garantie op alle geleverde laptops. Afhankelijk van de laptop en de verkoper, krijg je mogelijk ook een dekking voor ongelukken. Dit is uiteraard heel mooi, echter is het lastig gebleken om te achterhalen welke modellen dit hebben en welke winkels dit aanbieden. Je zal dit per verkoper moeten uitzoeken.

Niet overal kan men de garantie uitbreiden. Daarnaast verlies je de garantie wanneer je het RAM-geheugen en/of harde schijf upgrade.

Indien je de laptop opstuurt voor service, betaalt Asus de verzendkosten. Is de schade ontstaan n.a.v. een ongeluk, betaal je zelf de verzendkosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *