Acer info logo

Acer info

Wilt u ook meer Acer info? Is dit een betrouwbaar merk? Hoe goed scoort Acer t.o.v. andere laptops? Welk marktaandeel heeft Acer? Welke productlijnen biedt Acer aan en wat zijn de verschillen? Hieronder treft u een antwoord op al deze vragen. Lees verder voor meer Acer info.

 

Algemeen:

Acer werd in 1976 opgericht door Stan Shih en 6 anderen onder de naam Multitech. Het hoofdkwartier van Acer bevindt zich in Hsinchu City, Taiwan. In 1987 werd het bedrijf hernoemd naar de huidige naam; Acer.

Acer heeft momenteel 2 fabrieken in Nederland (een Acer laptopfabriek inTilburg en IBM desktopfabriek in ‘s-Hertogenbosch). Het Europees hoofdkwartier bevindt zich in Lugano, Zwitserland.

Inmiddels heeft Acer ook een meerderheidsbelang in Packard Bell (75%), welke in Nijmegen gevestigd is.

 

Lees hier onze beoordeling van ACER in 2017.

 

Marktpositie:

Momenteel is Acer wereldwijd gezien de op 5 na grootste verkoper van computers. Acer had in 2016 een marktaandeel van 9.0% en werd door Laptop Magazine als 8ste beoordeeld met een score van 67 (van 100). Zij scoorden vooral goed in het segment Waarde en aanbod. Dit wil zeggen dat zij een breed assortiment met scherp geprijsde laptops aanbieden.

 

Producten:

Bekende productlijnen van Acer zijn de Aspire, TravelMate, de Acer Chromebook, Acer Predator, Acer Spin, Acer Swift en de Acer Switch.

Acer Aspire                Deze serie richt zich vooral op laptops voor thuisgebruik en kleine bedrijven. Binnen de Aspire-serie maakt men onderscheid tussen de P-, R- en S-lijnen (allen ultrabooks) en de M- en V-lijnen (beide notebooks).

Acer Travelmate       Deze serie richt zich vooral op kleine tot grote bedrijven en wordt gekenmerkt door de accuduur (tot aan maar liefst 8uur!). De verschillende lijnen worden aangegeven door het serienummer. Hoe hoger het nummer, hoe nieuwer of beter de laptop.       

Acer Chromebook   Deze serie richt zich vooral op scholen en werknemers. De chromebooks van Acer zijn gebruiksvriendelijk, doordat men in de Cloud werkt (oftewel de bestanden en programma’s worden niet op de eigen harde schijf opgeslagen). Hierdoor zijn virussen verleden tijd.

Acer Predator            De laptops voor gamers. Deze laptops kenmerken zich door uitstekende videokaarten, veel RAM-geheugen en hoge opslag SSD of HDD.

Acer Spin                     De laptops die ook als tablet gebruikt kunnen worden. Het beeldscherm kan 360 graden worden gedraaid!

Acer Swift                    De ideale laptops om heel de dag met je mee te dragen. De Swift 7 is zelfs de eerste laptop dunner dan 1cm (9.98mm)! De laptops zijn ook extreem licht (Swift 7 weegt 1.1 kg).

Acer Switch                 Deze laptop is ook een tablet. Het beeldscherm kan namelijk worden losgekoppeld!

Shop nu voor een Acer laptop.